Хасково

Отпуснаха още 135 000 лв. за бутилирана вода и 151 000 лв. за храна на детските градини

Хасковският общински съвет гласува да бъдат отпуснати още 135 419 лв. за закупуване на бутилирана вода за питейни нужди за детските градини, училищата, социалните и лечебните заведения.

Парите са за вода за периода 12 юни – 30 декември. Средствата ще бъдат осигурени от Резерва за непредвидени и неотложни нужди от бюджета на община Хасково. Причината е кризата с урана и забраната водата в Хасково да се използва за пиене и готвене.

Съветникът от ГЕРБ Антон Иванов заяви, че докладната ще бъде подкрепена, за да не се плаща водата от самите училища и детски градини. Той обаче за пореден път заяви, че за бутилираната вода е трябвало да се проведе обществена поръчка, а не както става сега да се заобикаля закона. Иванов изрази съмнения, че е избрана най-ниската цена на водата. Общинският съветник отправи критика към общината, че от май месец миналата година досега не са направени всички осем кладенеца и двата водопровода, за да започне разрешаването на водната криза в Хасково. Иванов допълни, че е направена проверка, от която е станало ясно, че МРРБ ще удължи срока за кладенците и водопроводите и няма да се връщат пари или да има санкции.

Съветникът от „Коалиция за Хасково“ Георги Пеев пък каза, че това е висша политическа демагогия на ГЕРБ да си прехвърлят вината, а в същото време да няма решение на проблема с питейната вода на Хасково.

Общинските съветници приеха още по бюджета на детските градини в Хасково да бъдат преведени допълнително 151 049 лв. за храна заради повечето деца в забавачките.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Някой
Някой
30.11.2018 13:23 13:23

Пак ще дават на децата от най-блудкавата и гадна вода – БАЧКОВО! Явно тук някой на някой си плаща за да се доставя тази вода. Има толкова видове други води на същата цена и като пиеш – все едно пиеш вода от някакъв язовир – за Бачково говорим.

Анонимен
Анонимен
30.11.2018 13:43 13:43

Не по-лоша е!!!Носи се вода без етикет само със срок на годност!!!!Това за мен е вода с неясен произход!!!!!

Анонимен
Анонимен
01.12.2018 1:05 1:05

Ясен е ясен
От бирематс е там я правят ама какво има вътре бог знае все пак и бирематс работят с хаскпеска вода

Анонимен
Анонимен
01.12.2018 1:06 1:06

Бирената там я правят…

Ajax
Ajax
01.12.2018 2:22 2:22

Кражбааааа!Не ви е срам децата ни се хранят с боклуци в градините,малки порции а и водата е тиняк-пробвал съм я.Безбожници от на децата залъка крадете хаир от тези пари няма да има!!!

гражданин
гражданин
05.12.2018 20:04 20:04

Нали прокуратурата е изказала становище,че водата на Хасково,е годна за пиене!!!

Back to top button