Хасково

Апелативният съд отмени присъдата на Веселин Радев и Ивайло Митев за убийството на Банев

Пловдивският апелативен съд отмени присъдата на Веселин Радев и Ивайло Митев за убийството на Людмил Банев, което беше извършено на 28 август 2016 г. зад театъра в Хасково, става ясно от решение на съда.

Haskovo.info припомня, че убийството стана през нощта. От записите на камери за наблюдение, подкрепени от свидетелски показания, се виждало, че Веселин намушква смъртоносно с нож жертвата, но преди това и след това удари с палка му нанася Ивайло.

На 19 януари тази година Хасковският окръжен съд призна за виновни Радев и Митев в убийството на Банев. Радев беше признат за виновен, че в съучастие с Митев умишлено е умъртвил Банев и е осъден на 17 г. затвор при първоначално строг режим. Митев също беше признат за виновен, че в съучастие с Радев умишлено е умъртвил Банев и е осъден на 11 г. затвор при първоначално строг режим. И на двамата им се приспадна времето през което са били в ареста.
Отделно, хасковските магистрати отсъдиха, че Радев ще трябва да плати на майката на убития Славка Банева кръвнина в размер на 80 000 лв. с лихвите. Митев ще трябва да плати на майката 50 000 лв. Радев ще трябва да изплати кръвнина и на жената на жертвата Светлана Костова и на детето й в размер на 130 000 лв., а Митев ще трябва да изплати кръвнина на жената и детето в размер на 80 000 лв.

Присъдата е обжалвана пред апелативния съд от защитниците на двамата подсъдими. Според пловдивските магистрати мотивните съображения на хасковския съд не отговарят изцяло на стандартите за проверка, правилна оценка и анализ на доказателствените материали и за разкриване на обективната истина. Това не означава, че съдът по време на разглеждане на делото, а и при изготвяне на мотивните съображения към присъдата не е проявил дължимата процесуална активност и старание, но прочитът на мотивите не убеждава в правотата за взетото решение. По-скоро, съдът е интерпретирал доказателствата според неговото виждане за това как са се развили инкриминираните събития, и то най-вече с оглед правилата на житейската логика. При това е приел за установени определени факти, които не се подкрепят от доказателствената съвкупност, се казва още в решението на пловдивския съд.

Така Апелативният съд отменя присъдата и връща делото за ново разглеждане от друг състав на Хасковския окръжен съд. Решението е окончателно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Масут Барзани
Масут Барзани
30.11.2018 19:07 19:07

ППак са играли едни пари но няма я онази икономическа полиция от преди 1989 г и сега всеки си развява оная работа както си иска

Катани
Катани
30.11.2018 21:38 21:38

Тя е била една милиция преди 1989- стопанска, а не икономическа.Като Тошко Тодоров , който дебнеше пред корекомите и като влезеш и си купиш дънки или нещо друго те хващаше и готово разкрито престъпление. С голям и грапав език се издигна, направи парички, жена му от продавачка на риба заработи на митницата, децата също.Това е стопанската милиция от преди 89- та .Едно криминално деяние се разкрива от криминална, а корупцията от други служби.Така е Нарязани.

sa6o
sa6o
01.12.2018 22:34 22:34

svobodaaaa

Back to top button