Хасково

Висока запрашеност на въздуха в Хасково през уикенда

Висока запрашеност на въздуха е отчетена в Хасково през почивните дни, сочат данните от сензорите в областния град според airtube.info. За това сигнализираха и читатели на Haskovo.info.

На 1 декември са измерени 88 микрограма прахови частици на кубичен метър. Вчера пък сензорите измериха средно 164 микрограма.

За сравнение в предходните дни стойностите са между 14 и 36 микрограма. Висока е запрашеността и през миналия уикенд 88 и 102 микрограма. Рекордно високи са стойностите и в понеделник (181) и вторник (133).

Едно от обясненията за високата запрашеност на въздуха е използването на печки на твърдо гориво в студеното време. Данни за качеството на въздуха в Хасково дава и airhaskovo.info.

Изпрати новина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.12.2018 12:11 12:11

Я стига с тоя мръсен въздух! Целия зор е да се пробутат на хората едни пелети на един гербаджийски депутат от Хасково.

Гражданин
Гражданин
03.12.2018 13:23 13:23

Ми, елате да видите на Орфей-не се диша.Човек го е страх да си отвори прозореца,да си пусне абсорбера…..Нещо страшно е,едно,че не може да се диша,а второ,че нищо не се вижда вечер….По запушено е от Химкомбината,затова не говорете,че искат да се пробутат пелети….Просто е страшно и наистина не се диша,а тази събота и неделя беше кошмарно.

Анонимен
Анонимен
03.12.2018 16:00 16:00

Аз пък гледах една карта за замърсеността на въздуха в Хасково. Най-замърсено беше в центъра, а Орфей грееше от чистота. Така че не пишете глупости. Да му мислим ние в центъра.

Back to top button