Регион

Потвърдиха присъдата за купуване на гласове за кмета на Узунджово

Софийският апелативен съд е потвърдил осъдителната присъда на първоинстанционния съд, с която кметът на хасковското село Узунджово Деян Ванчев е признат за виновен в купуването на гласове, съобщават от прокуратурата.

През 2015 г. подсъдимият Ванчев участва в местни избори като кандидат за кмет на селото. Той е признат за виновен, че в хода на предизборната кампания е посещавал домове и се срещал с местни хора. С цел да бъдат склонени да гласуват в негова полза той давал пари както на отделни лица, така и на представители на семейства, които следвало да ги разпределят между роднини.

За извършените престъпления на подсъдимия Ванчев е наложено едно общо наказание от 2 години „Лишаване от свобода“ с 4-годишен изпитателен срок, глоба в размер на 10 000 лв. и лишаване от правото да заема изборна и държавна и обществена длъжност за срок от 4 години, считано от влизане на присъдата в сила.

Решението на Софийския апелативен съд може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Желю Добромиров Желев
Желю Добромиров Желев
03.12.2018 18:53 18:53

Ами какво да кажа??Като го гладам всичко е ЯСНО!!
То скоро ЗЛА УЧАСТ ЩЕ ПОСТИГНЕ И БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ!
КАТО МУАМАР КАДАФИ!
ЩЕ МУ ПРЪСНЕ Г.ЗА СОБСТВЕНАТА МУ ОХРАНА!
НА ТАМ ВЪРВЯТ НЕЩАТА….

??
??
04.12.2018 7:11 7:11

Жельо,ти с коя ръка мастурбираш? Смени я, може и да напишеш нещо по-умно.
Озлобен, затъпял от чекии, кретен !

желю историята
желю историята
03.12.2018 23:00 23:00

Сега Желю да ти кажа че същата съдба чака гурото на този шопар- от същото село само че беше кмет на хасково. той го бранеше. той го учеше как се купуват гласове. сега и феодала да трепери и неговата присъда го чака. само че тук много удобно не са припомнили че този селски кмет е от хората на бившия хасковски кмет.

Бай КОЙ
Бай КОЙ
04.12.2018 9:25 9:25

На този мутрата му е по-противна дори от на Бойко Борисов и Цв.Цв. взети заедно.

Анонимен
Анонимен
04.12.2018 22:35 22:35

na guroto ste mu pradnete na dartiia, zasto ne vkarat boiko i sie na sad za kupuvane na glasove , nali se vidia kolko byletini biaha podgotveni, a plyete po edin deto niam nisto obsto s tova deistvie
tylena

Back to top button