Хасково

Хасковската районна прокуратура предаде 51 на съд за месец

Хасковската районна прокуратура е предала само през ноември 51 лица на съд, съобщават от държавното обвинение.

Има 23 обвинителни акта срещу 24 лица, 16 споразумения, с които е реализирана наказателната отговорност по отношение на 17 лица и 10 предложения за налагане на административно наказание срещу 10 лица. От изброените, решените като Бързи производства са 14 на брой срещу 14 лица.

В Районен съд – Хасково са внесени 3 дела срещу 4 лица с прокурорски акт за престъпления срещу личността – телесни повреди, включително и спрямо полицейски служител, изнасилване. Едно дело е за престъпление, накърняващо правата на носителите на авторското право и сродните му права. 5 дела са за престъпления против брака и семейството – за неплащане на издръжка и за незаконно съжителство с непълнолетно лице. 11 дела са за престъпления против собствеността – кражби, измами, длъжностно присвояване, две дела са за престъпления против стопанството. 22 дела са за общоопасни престъпления, сред които са причиняване на катастрофи, шофиране в нетрезво състояние, държане на наркотични вещества.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button