Ниска заболеваемост в Хасково, болницата е наполовина празна

Хасково

Заболеваемостта в Хасковско е ниска за сезона, отчитат от болницата в областния град.

За това сочи и заетостта на болничните легла към 4 декември. Болните са 255 при налични 487 легла. Няма данни за пациенти, настанени с усложнения от грип или остри респираторни заболявания.

В първо и второ вътрешно отделение има по 18 болни при налични по 33 легла. В Кардиологично отделение – 28 болни при 37 легла, Урологично – всички 15 легла са заети, Инфекциозно – 11 от 42 легла. В детско отделение болните са 20, Ортопедия – 14, Хирургия – 28, Неврохирургия – 7, ОАИЛ – 8, Очно отделение – 6, Ушно – 5, АГО – 14, Неврологично – 28, Рехабилитация и физиотерапия – 25.

Очакванията са с наближаването на Коледа и Нова година болните да намалеят още, защото ако състоянието им не е много сериозно хората предпочитат да са си у дома по празниците.

loading...

4 коментара

  • Ами щом няма болни да я закрият ная болница и да ходим в Одрин Като ще плащам да знаем че ще ни леку,ват поне Пък и ще ликвидираме докторската корупция я вижте Гелов как се е охранил пък и други

  • Ами не е вярно – връщат и не приемат болни, защото са си минали лимита и касата няма да им плати труда и лечението.

  • Дрън-дрън!!
    Те хора не останаха в Хасково,бе!!
    Отде да се пълни болницата!!
    Туй се казва ГЕРБЕРСКА РЕФОРМА-ГОНИШ ХОРАТА В ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ И ЕТО НИ НИСКА ЗАБОЛЕВАЕМОСТ??

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.