С 3000 лв. ще ремонтират паметника на връх Шейновец

Регион

Община Любимец е една от 60-те общини в страната, които ще получат средства за ремонт на военни паметници, съобщават от кметството.

Парите са отпуснати от Министерски съвет. Със сумата от 3000 лв. ще бъде извършен ремонт на паметника на връх Шейновец. Предвижда се да се обнови металния орден за храброст на фасадата на монумента, да се облагороди площадката и ремонтира оградата около българския трибагреник и прилежащата територия на паметника.

Финансирането е осигурено след отправено предложение от страна на общината до Министерство на отбраната, да бъдат отпуснати средства за ремонт, възстановяване и облагородяване на един от значимите военни паметници на територията на общината.

Преди няколко години, общината отново получи финансиране за ремонт и обновление на паметника-костница. Направено бе цялостно укрепване на монумента, като се затвориха образувалите се пукнатини в основата и по цялата му дължина.

Паметникът на връх Шейновец е висок 9 метра и е изграден в памет на загиналите 14 български войни в началото на Балканската война.

Един коментар по “С 3000 лв. ще ремонтират паметника на връх Шейновец

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.