Спорт

И хасковска тенисистка на турнир в академията на Надал в Майорка

10 родни таланти участват в турнира TEN-PRO в академията на Рафаел Надал в Майорка (Испания), съобщават от Българската федерация по тенис.

Сред тях във възрастовата група до 12 г. е и състезателката на клуб „Хасково 2015“ Лейлани Стефанов. Лейлани спечели при момичетата държавния турнир до 11 г., който се проведе през септември във вилно селище „Санта Марина“ и така завоюва правото да замине за Майорка.

Това е последен турнир за годината от програмата „Тенисът-спорт за всички“. Програмата на федерацията, с подкрепата на Министерство на младежта и спорта, осигури за четвърта поредна година безплатно обучения по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна.

Веригата TEN-PRO се провежда в най-реномираните тенис академии в Европа. Състезанието се провежда в три възрастови групи – до 10, до 11 и до 12 г.

8 от българчетата са избрани от федерацията и участват по програмата „Тенисът-спорт за всички“. В този турнир от страна на федерацията се дава шанс на деца, които не са участвали в други формати на националните отбори през 2018 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button