Хасково

Хасковско училище с номинация в национален конкурс с акции за болни деца

Клуб „Доброволец“ към СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Хасково е номиниран за наградите „Доброволческа инициатива 2018“. Конкурсът е организиран от Фондация Лале и Националния алианс за работа с доброволци за осма поредна година.

Общо 58 инициативи, реализирани от неправителствени организации, училища, читалища, неформални групи, са номинирани тази година за наградите. Авторитетно жури от общественици ще избере най-добрите и ефективни инициативи. Те ще бъдат отличени с почетна грамота и материална награда на церемония тази вечер по случай Международния ден на доброволчеството.

Хасковският ученически клуб е един от най-активните с добротворческите си акции. Една от последните е благотворителната кампания за събиране на дарения за Борил Янков. Ръководството на училището, целият педагогически колектив и всички родители и ученици се включиха и събраха 1200 лв. за лечението на болното дете. През септември училището внесе дарените 1445 лв. в банковите сметки на три болни деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button