Ученици вече програмират в нов модерен кът в библиотеката на „Заря“

Любопитно

В два поредни дни библиотеката на хасковското читалище „Заря“ представи своите новости в Детския отдел.

Заедно с децата от трети клас при ОУ „Св. Климент Охридски“ библиотекарите представиха детския кът „Да четем и растем заедно“, оборудван със занимателни и интерактивни игри, масички, столове и пуфове.

Заря

На монтирания в отдела телевизор децата се запознаха с възможностите за програмиране на комикси, картички и игри с програмата Скрач – визуален език за програмиране. Езикът е напълно безплатен и може да се използва през десктоп и онлайн мултимедиен инструмент за разработка. Използва се от ученици, учители, родители и деца като инструмент за лесно създаване на игри, помагайки на обучаващите се да бъдат по-добре подготвени да навлязат в света на компютърното програмиране.

Заря

Създавайки и споделяйки Скрач проектите си, младите хора развиват математически способности, творческо мислене, учат се да разсъждават систематично и да работят съвместно.

С цел оптимизиране на софтуерната програма за обслужване на читатели, библиотеката на читалището закупи и инсталира модул „Интернет каталог“, обогати и обнови библиотечния фонд в Детския отдел с детска и юношеска литература.

Всичко това стана възможно благодарение на средствата по програмата на община Хасково за допълнително финансиране на читалищата в общината.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.