Благотворителна кампания събира 14 000 евро за спешна операция на Ади

Хасково

17-годишната Адриана Андреева страда от стеноза на главния бронх на белия дроб. Момичето се нуждае от операция, която не се извършва в България.

Семейството й има нужда от 14 000 евро за операция в клиника в Австрия. Във фейсбук вече е създадена страница „Глътка въздух, глътка надежда за АДИ“ в помощ на момичето, което е в 11 клас на хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“.

Надеждата Ади да диша нормално е в предстоящата операция във Виена, Австрия, където е най-добрата клиника за белодробни операции и трансплантации. От клиниката са одобрили Адриана за операция в средата на януари 2019 г., където вече са провеждани прегледи и изследвания при проф. Валтер Клепетко. Сумата, необходима за операцията и 10-дневния престой на Ади е 14 000 евро. За съжаление, в България не може да бъде осъществена подобна интервенция и семейството е изправено пред трудната задача да набере средствата и да помогне на детето си. Нека всички ние помогнем на Ади да диша нормално като нас!

За 17 декември вече се организира голям благотворителен концерт в хасковската спортна зала „Дружба“, в който ще участват състави от Хасково и други градове. Подготвят се и други благотворителни инициативи, а на различни места в Хасково ще бъдат поставени и кутии за дарения.

Всеки може да дари средства за операцията на Ади на следната банкова сметка:

Банка ДСК на името на Адриана Иванова Андреева
IBAN: BG11STSA93000025756205
BIC: STSABGSF

loading...

Един коментар по “Благотворителна кампания събира 14 000 евро за спешна операция на Ади

  • То хубаво ще помогнем ама къде е ролята на шибаната ни държава!!!???Като не може да се извърши в България тъпата здравна каса да поеме лечението и в чужбина не да вдигат рамене и да казват на хората-спасявайте се!!!Тези от здравната каса освен да крадат за друго не стават-за трепане са!!!!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.