Екоинспекцията глоби винарски изби и мандра, почистиха 7 незаконни сметища

Регион

Наказателно постановление за 500 лв. е издадено на винарска изба в Харманли за осъществява дейност без приети по установения ред пречиствателни съоръжения, съобщават от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково в отчета си за ноември.

За изпускане на отпадъчни води в нарушение на емисионните норми е глобено с 1000 лв. млекопреработвателно предприятие в Меричлери. Поради същата причина са съставени актове и на две винарски изби в Свиленград.

Съставени са 4 акта и са издадени 8 наказателни постановления на физически лица за разораване на имот в защитен зона от Натура 2000, което е в нарушение на забрана от заповедта за обявяването й. Пет наказателни постановления са издадени за реализация на инвестиционни предложения в защитена зона без проведена процедура по оценка за съвместимост.

Почистени са 7 нерегламентирани сметища. Те са в землищата на селата Брод, община Димитровград и Долна крепост, община Кърджали, замърсен участък от републиканската пътна мрежа в района на село Копринка, община Кърджали, в село Брягово, община Хасково, между селата Ръженово и Долно Съдиево, община Маджарово и в село Бряст, община Димитровград.

На „зеления“ телефон през месеца са постъпили 3 сигнала.

РИОСВ през ноември е извършила 70 проверки на 70 обекта. Дадени са 29 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 7 акта и са издадени 15 наказателни постановления на стойност 2950 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 673 лв.

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.