Регион

Хванаха контрабандни лекарства в двойно дъно на куфар

Контрабандни лекарства са хванати на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 4 декември два часа след полунощ на входящо трасе пристигнал автобус с българска регистрация. Шофьорът и пътниците заявили, че не внасят нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в двойно дъно на куфар, собственост на един от пътниците, са открити 110 опаковки по 100 таблетки лекарствен продукт „Tiromel“ и четири кутии с инжекционен разтвор „Humatrope 12 mg“. Лекарствените препарати, с пазарна стойност около 6000 лв., съдържат хормон на растежа като „Tiromel“. Според специалистите той регулира обмяната на веществата, забързва метаболизма и се употребява за отслабване, а ампулите „Humatrope 12 mg“ се използват за забавяне процесите на стареенето.

Контрабандно пренасяните медикаменти са иззети. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу български гражданин, 32-годишен с инициали Х. Ю.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button