Хасково

Поставиха първите дарителски кутии за Ади, следва театрална постановка и блготворителен базар в Езиковата

Първите дарителски кутии за събиране на средства в помощ на 17-годишната Адриана Андреева вече са поставени в Хасково.

От страницата във Фейсбук „Глътка въздух, глътка надежда за АДИ“ съобщават, че кутии има в сградата на община Хасково, фоайето на читалище „Заря“, Младежкия център, църквите „Св. Архангел Михаил“ и „Св. Димитър“, сладкарница „Неделя“, бензиностанции „Петрол“, Обреден дом, пекарната на булевард „Раковски“ 2 и складовете на „Борени“.

В понеделник кутия ще бъде поставена и в училището на Ади – Езикова гимназия „Асен Златаров“. Тогава нейните съученици организират и благотворителен базар.

Също в понеделник от 18 часа в Младежкия център ще е театралната постановка „Прелестите на изневярата“, в която участва и Ади. Всички, които искат да помогнат на момичето са поканени.

Haskovo.info припомня, че Ади страда от стеноза на главния бронх на белия дроб. Надеждата Ади да диша нормално е в предстоящата операция във Виена, Австрия, където е най-добрата клиника за белодробни операции и трансплантации. От клиниката са одобрили Адриана за операция в средата на януари 2019 г., където вече са провеждани прегледи и изследвания при проф. Валтер Клепетко. Сумата, необходима за операцията и 10-дневния престой на Ади е 14 000 евро. За съжаление, в България не може да бъде осъществена подобна интервенция и семейството е изправено пред трудната задача да набере средствата и да помогне на детето си.

За 17 декември от 18 часа в спортна зала „Дружба“ е насрочен голям благотворителен концерт в помощ на момичето. В него ще участват състави от Хасково и други градове. На 21 декември по обяд ще има флашмоб на площад „Свобода“.

Всеки може да дари средства за операцията на Ади на следната банкова сметка:

Банка ДСК на името на Адриана Иванова Андреева
IBAN: BG11STSA93000025756205
BIC: STSABGSF

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button