Регион

18 контрабандни пистолета хванаха на Капитан Андреево, крият ги и в барбекю

17 газови пистолета, револвер и 1330 патрона за тях са задържали митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ през изминалите три месеца, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите на 3 декември митничарите откриват газов пистолет, револвер и 347 патрона, укрити в барбекю и плодове. Контрабандната стока е открита при проверка на микробус с немска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът, турски гражданин, който пътувал сам заявил, че не внася лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В багажното отделение, сред множество кашони и чанти, е пренасяна и употребявана скара на жар. При огледа митничарите откриват зад чекмеджето за пепел на скарата, укрит газов пистолет с два пълнителя. В друг кашон, пълен с мандарини митническите служители откриват увит в найлонов плик – револвер. В дървен сандък в багажното отделение на автомобила са открити и 347 газови патрона.

Само преди месец, при проверка на лек автомобил с чужда регистрация, влизащ в страната от Турция, митничарите са открили в багажа на шофьора газов пистолет, боен пълнител и 21 бойни патрона, калибър 7.65 mm.

Контрабандните пистолети, револверът и патроните са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. По случаите са образувани административнонаказателни производства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button