Изгориха над 25 млн. безакцизни цигари и 1.5 тона тютюн

Регион

Над 25 млн. къса безакцизни цигари и над 1.5 тона тютюн бяха унищожени под контрола на Агенция „Митници“ при процедури, организирани от три териториални митнически управления – Бургас, Пловдив и Югозападна.

При една от последните процедури на 29 ноември под контрола на митниците Бургас и Пловдив бяха изгорени 7 111 780 къса цигари и над 1 тон тютюн за пушене и тютюн за наргиле в пещите на циментовия завод „Холсим България“ в с. Бели извор, Врачанско. 5 907 580 къса цигари и 1020 кг. тютюн за пушене и ароматизиран тютюн за наргиле бяха унищожени под контрола на Митница Бургас, съобщават от Агенцията.

Цигари

Цигарите и тютюнът са от различни марки и са без български акцизен бандерол. Тютюневите изделия са открити на ГКПП „Капитан Андреево“ при щателни митнически проверки по метода „анализ на риска“ на превозни средства и пътници. Друга част от унищожените цигари са задържани с разписки от преминаващи пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии. Под контрола на Митница Пловдив са изгорени други 1 204 200 къса цигари без български акцизен бандерол, задържани при щателни митнически проверки на „Капитан Андреево“, съхранявани в склад на митницата.

При отделна процедура под контрола на Митница Бургас са унищожени 130 180 къса цигари, задържани на гкпп „Лесово“.

При други пет процедури през годината са унищожени 18 060 000 къса цигари и близо половин тон нарязан тютюн за пушене, по различни досъдебни производства от предходни години. Нелегалните тютюневи изделия са задържани при съвместни проверки на митнически служители от Митница Югозападна и гранични полицаи на ГКПП „Илинден“.

2 коментара

  • Ето защо въздуха в България е толкова зле! Ясно кой извършва замърсяването!

  • Аз защо държавата не им сложи бандерол и не спечели един куп пари ами ги гори!!!!Може би защото е по-лесно да се пълни хазната с данъци!!!!Трябва всяка конфискувана стока да се иззема и да се продава а парите в полза на държавата -не да се унищожава!!!!!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.