Любопитно

Само 3 вестника в Хасковско, издадоха и 29 книги за година

3 вестника са излизали в Хасковска област през 2017 г., гласи последната справка на Националният статистически институт.

От есента областният град остана без вестник, след като „Хасковска Марица“ спря да излиза и остана притурка към пловдивското издание. Така регионът се вписва в общата тенденция на намаляване на периодичните издания у нас.

В национален мащаб са издавани 245 вестника на хартиен носител, като спрямо предходната година заглавията намаляват с 6.5%, а тиражът им – с 14.3%.

В Хасковска област са отпечатани също 29 книги с общ тираж 6000 и 11 брошури с тираж 2000.

До 90-те години на миналия век в Хасково е издаван един ежедневник. От печатниците в Хасково и Димитровград са излизали над 20 вестника – седмични издания на общини, големи промишлени предприятия и аграрно промишлени комплекси.

Летопис на издателската дейност пък припомня, че в периода 1890-1944 г. на територията на хасковски регион са излизали 120 вестника, плюс два на руски и арменски език, и два – списвани на ръка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.12.2018 9:25 9:25

Браво, Хасковска мрьсница спрял, кеееф! Лизачите на ДелянДобревия и Беливановия гъзове. Хайде сега да ходят да садят картофи, както ги учи любимият вожд и учител.

Back to top button