Регион

С 1.3 млн. лв. ремонтират Сводестия мост и парк „Димана Данева“ в Харманли

Община Харманли е получила одобрение на два проекта по трансграничната програма с Турция, като само още Димитровград е с повече от едно одобрено предложение, съобщават от кметството.

Проектите, които ще реализира Харманли по програмата са консервация и реставрация на Сводестия мост над Олудере и реконструкция на алейната мрежа на парк „Димана Данева“.

Известният като „Гърбавия мост“ ще бъде реставриран, за да придобие своя първоначален облик и да се запази в годините автентичната му структура. Ще бъде поставено и допълнително осветление в настилката при мраморния надпис. Така мостът ще се превърне в атракция за града и неговите жители и гости. Проектът е с общ бюджет от 499 929 евро, реализирайки се съвместно с „Асоциацията за популяризиране на Одрин и туризма в Одрин“, от които 382 527 евро ще бъдат предоставени на община Харманли.

В парк „Димана Данева“ ще бъде обновена настилката на алейната мрежа – пешеходни и автомобилни артерии. Ще се изгради паркинг и площадка с възможност за поставяне на сцена за провеждане на различни събития в града. Ще бъдат поставени нови пейки, кошчета за отпадъци и маси с пейки за пикник. Проектът се реализира с водещ партньор община Инедже и е на обща стойност 499 678 евро. От тях 283 152 евро са за дейностите, предвидени в Харманли.

Харманли

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button