Първи фестивал „Коледарче“ в хасковската детска градина „Слънце“

Любопитно

Първият фестивал „Коледарче“ се проведе в хасковската детска градина „Слънце“, съобщават от кметството.

Децата от градината откриха фестивала, който няма конкурсен характер. С представяне на коледни обичаи, песни и танци се представиха още деца от градините „Зорница, „8-ми март“, „Звънче“ и „Вихрогонче“ – групата в село Малево. Гевречета за коледарите бяха приготвили учениците от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“.

Празник

Кметът Добри Беливанов приветства и награди участниците във фестивала. Директорът на градината Анна Йорданова разказа, че идеята за празника е била спонтанна, а целта е да се покаже, че във всички детски градини се пазят традициите и децата се възпитават в духа на българското. Тя допълни, че идеята е фестивалът „Коледарче“ да стане традиционен.

 

4 коментара

  • Поздравления за организаторите, реализирали тази идея!От там, от детската градина се започва. Децата ще запомнят за дълго тази атракция.

  • Градът тъне в мизерия и мрьсотия, а Беливана живот си живее. Да ти умрат копелетата дано.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...