Любопитно

Онлайн сборник среща поколения, деца и възрастни празнуват заедно

Учениците от 10 ж клас на хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“ работят върху онлайн сборник, в който младежите да съберат знанието за традициите и опита на възрастните хора. Той трябва да се превърне във виртуална среща между поколенията.

Златаровци работят по проект „Празниците с баба и дядо – топли и вкусни“, който се финансира от Фондация „Благотворител“. На десетокласниците им предстоят срещи с възрастните хора за Баба Марта, първа пролет и Великден.

Старчески дом

Днес коледни поздрави и торбички с подаръци получиха възрастните от Дома за стари хора на Кенана в Хасково по повод предстоящите празници. Децата от детска градина „Зорница“ ги изненадаха със сцена от спектакъла „Коледа в една приказка“ и внесоха много топлина и уют в душите на възрастните хора. Учениците от 10ж клас пък направиха празника вкусен. Те зарадваха всеки един от живеещите в Дома с торбичка с лакомства и картичка с послание.

Партньори на младежите от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ са Община Хасково и информационният сайт Haskovo.info, с чиято помощ учениците създадоха и кратък филм.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.12.2018 16:01 16:01

Браво, деца!

Back to top button