10 бебета се родиха след инвитро, подпомогнато от община Хасково

Хасково

10 бебета са родени след процедура инвитро, подпомогната от община Хасково със средства от бюджета за 2017 г., съобщават от кметството.

През 2017 година са отпуснати средства на 32 двойки. Общата сума е 75 000 лв. През 2018 г. са подпомогнати 22 двойки с репродуктивни проблеми отново общо със 75 000 лева.

До днес има информация, че други 8 жени вече очакват първите си рожби. Някои от тях са получили финансиране през предходната година, други – от настоящата. На много от двойките им предстоят процедури след назначено лечение или манипулации.

От 2014 г. насам община Хасково е подпомогнала общо 97 двойки с репродуктивни проблеми.

loading...

3 коментара

  • ако са се родили 10 бебета за една година, общината или много лъже или е подпомогнала поне 200 двойки. айде да не се лъжем толкова. със сигурност периода е друг но иначе пък добре звучи. само в акъла на простите за грамотните е лъжа спр ефект.

  • Кокото и да са е радващо, че се раждат деца. Похвално е че нашите общински съветници и ръководство на общината отделят средства за семейства репродуктивни проблеми
    Тези неща няма как да се излъжат, или има или няма дете. Или е бременна или не е бременна една жена-средни положения няма.
    Дано все по-малко хора имат нуда от подобна помощ и все повече българчета да се раждат здрави и умни. В тях ни е надеждата

  • Хаха, а колко бьлгарчета починаха за една година, а колко се изселиха в следствие на прекрасното в кавички управление на общината? И колко е броят им сравнен с родените? Това пиарката Диана не казва,нали?Надеждата е една,че през новата година престьпната ви шайка се омита окончателно.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.