Хасково

Над 72% от домакинствата в Хасковско ползват интернет

През 2018 г. 72.3% от домакинствата в Хасковска област имат достъп до интернет в домовете си, което е нарастване от 6.2% спрямо предходната година, сочат данните на Териториално статистическо бюро – юг при Националния статистически институт.

Средната стойност за страната по този показател е 72.1%. По дял на домакинствата с достъп до интернет областта е на 8 място в страната.

През 2018-а 54.4% от населението в региона на възраст 16 – 74 г. се възползва от удобствата на глобалната мрежа всеки ден или поне веднъж седмично. В Хасковско жените са по-активни при редовното ползване на интернет в сравнение с мъжете – съответно 56.6 и 52.6%.

82.6% от висшистите редовно използват интернет, 61% са тези със средно образование и 25.2% от лицата с основно или по-ниско образование използват редовно глобалната мрежа през годината.

Използване на глобалната мрежа за взаимодействие с публичната администрация и местното самоуправление в Хасковска област се наблюдава при 15.1% от лицата, като е нарастване от 5.3% спрямо предходната година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button