Хасково

Полицията затяга контрола по празниците, проверяват заведенията и магазините за пиратки

Районните полицейски управления в Хасковска област вече са създали организация за засилено присъствие и контрол по време на коледните и новогодишните тържества, съобщават от полицията.

Специални мерки се предприемат за гарантиране безопасността при провеждане на увеселителни прояви с масовото участие на младежи.

Планирани са специализирани полицейски операции за контрол на заведенията за хранене и развлечение и обезпечаване безопасността на движение и за начина за охрана и осъществяване на пропускателния режим в заведенията. Ще се следи за спазването на определеният капацитет, работно време и режим на работа, пожарната и аварийна обезопасеност на обектите, спазване режима за допускане на малолетни и непълнолетни посетители и на забраните за продажба на алкохол на малолетни, непълнолетни лица и на лица във видимо нетрезво състояние и за недопускане на посетители с оръжие. Ще се следи за недопускане сервиране на храна и напитки, неотговарящи на санитарно–хигиенните изисквания и продажба на акцизни стоки без или с неистински бандерол.

Ще се извършват системни проверки и за санкциониране и отстраняване на неправилно паркиралите край заведенията автомобили, създаващи затруднения за движението и ограничаващи възможността за използване на евакуационните изходи.

Звената за контрол на общоопасните средства вече са започнали проверки в търговските обекти за недопускане продажбата на пиротехнически изделия, без съответните разрешения, в нестандартни опаковки, без сертификат за качество, издаден от производителя или непридружени от инструкции за употреба на български език. Особено строго ще бъдат наказвани лица, които съхраняват или употребяват оръжие и пиротехнически изделия в нарушение на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите. Припомня се, че законът забранява хвърлянето и възпламеняването на бомбички, пиратки и други гърмящи пожароопасни стоки на обществени места – училища, църкви, базари, дискотеки, заведения за развлечение и хранене, обществен транспорт – включително и в новогодишната нощ.

Съветите към шофьорите са преди тръгване да се прегледа основно изправността на спирачната система, светлините, чистачките, устройствата за измиване на предното стъкло, подгряването на задното стъкло. Заредете резервоара за измиване на стъклото с незамръзваща течност. Шофьорите не бива да сядат зад волана, ако въздействието на поетия алкохол не е отминало – контролът на пътна полиция в това отношение ще бъде строг и безкомпромисен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button