Спорт

Наградиха изявени деца и младежи на коледния прием на областния управител

Областният управител Станислав Дечев отличи изявени деца и младежи в областта на спорта, науката и изкуството. Това стана по време на Празничния коледен прием на областния управител.

Със специалното отличие на губернатора беше награден Димитър Петров – състезател по кикбокс на Спортен клуб „Тангра 2008“ в Свиленград. Димитър се занимава с кикбокс от 7-годишен. В досегашната си спортна кариера е многократен държавен шампион и носител на призове от различни международни първенства. Димитър е вицеевропейски шампион, носител на световна купа, двукратен балкански шампион, а през септември тази година спечели титлата Световен шампион за кадети в категория до 75 кг. за юноши-старша възраст на Световното първенство за кадети в Италия.

Второто отличие на областния управител е за Емирджан Мехмед – деветкратен републикански шампион по бокс, през 2018 година той има 23 победи в 23 официални срещи. Емирджан е европейски шампион от първенство в Русия.

Отличията и успехите не идват само от сферата на спорта. Едно момче, едва на 10 години успя да победи в математическо състезание 21 298 математици. Това е Александър Замов, ученик от 3 клас в ОУ „Св. Иван Рилски“ в Хасково. Александър участва от първи клас в различни математически състезания и заема призови места. Но спечели златен медал на Международния турнир „Математика без граници 2018“, есенен кръг, в изключително голямата конкуренция на математици от 20 страни.

Четвъртото високо отличие е за 8-годишната Виктория Танева от Свиленград. Любовта към народната песен наследява от семейството си – майка й, баща й и прабаба й са също певци и музиканти. Но Виктория Танева със сигурност надминава по талант и артистичност всички във фамилията. Виктория участва в детска фолклорна група „Тракийска китка“ с ръководител Виолета Карапеева към читалище „Просвета- 1870“ в Свиленград. Първите си участие на фестивални сцени прави едва 5-годишна. Още през първата си творческа година участва в 6 фестивала и конкурси, на които е отличена с грамоти и дипломи и печели един сребърен медал от Фестивала „Песни край Марица“, един златен от Националния фестивал „С песните на Кичка Савова“ и една първа награда от Събора Рожен. За три години – от 2015 до 2018 г. Виктория е участвала в 25 национални и международни конкурса и фестивали, от които добавя в колекцията си десетки грамоти, дипломи, лауреатски звания, 2 бронзови, 5 сребърни и 5 златни медала.

По време на Празничния прием гостите подкрепиха каузата „За повече деца в България“ на областния управител и фондация „Искам бебе“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button