Любопитно

Тракийци с коледен поздрав в Истанбул

Камерен състав на Представителния ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ в Хасково заминава за Истанбул.

Там формацията утре ще участва в празничната програма по случай Коледа и идващата Нова година, организирана от Генералното консулство на България. Пред многобройните потомци на цариградските българи в града край Босфора и пред официалните гости хасковските изпълнители ще поднесат тракийски песни и танци.

В навечерието на рождество Христово читалище „Тракия 2008“ и Тракийското дружество в Хасково изпратиха картички с поздравления до неделното училище „Св. св. Кирил и Методий“, уредено със съдействието на консулството в Екзархийския комплекс в Истанбул. Хасковските тракийци изпратиха на децата, които учат български език, история, география, и национални знаменца, за да украсят класните си стаи.

Както Haskovo.info писа, от три години хасковското дружество и читалището са сред приятелите на българското средище за духовност. В партньорство с други организации и институции са организирани дарителски акции за изпращане на учебници, речници, справочници, художествена литература за деца и възрастни, плакати с националните символи, камерна етнографска сбирка. Формацията по художествено слово към читалището взе участвие в тържеството на неделното училище послучай Деня на будителите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button