Хасково

Ученички от Хасково с призови места на национални състезания

Кристина Иванова от 11 в клас на хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“ спечели второто място Националното многоезично състезание. Момичето се явява с двата езика, които изучава – английски и немски, съобщават от гимназията.

Конкурсът се организира от Министерството на образованието и науката. В него участие са имали възможност да вземат всички гимназисти, изучаващи английски, немски, френски, испански, италиански и руски език като първи или втори чужд език в задължителната подготовка в училище. Провежда се върху три основни компетентности – слушане с разбиране, четене с разбиране и създаване на текст. Състезанието се провежда само в една възрастова група – ученици от ХІ клас.

Кристина е слушала и чела на английски език, а текста го е писала на немски език. Текстовете за слушане и за четене при компетентностите слушане с разбиране и четене с разбиране са на изучавания първи чужд език, а създаването на текстовете е на изучавания втори чужд език.

Класирането на учениците е според резултата от показаните умения на втория чужд език, без значение от изучавания първи чужд език. Форматът на състезанието е еднакъв и за двата кръга – регионалният и националният. Времетраенето е 180 минути, а писмeните работи са анонимни. Директорът на гимназията Деян Янев връчи наградата на гимназистката.

Сертификат за високи постижения по английски език получи и Виктория Георгиева от 8 д клас, която зае трето място в Националното състезание по речеви и комуникативни умения, провело се през ноември в Стара Загора.

Езикова

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button