Хасково

Празнуваме Стефановден, 1679 са имениците в Хасково

Българската православна църква почита Свети първомъченик и архидякон Стефан (Стефановден).

Свети Стефан е първият християнски мъченик и първи служител (архидякон) в устройващата се Ерусалимска община – църква. Според традицията на този празник се затваря кръгът на старата година. Празнува се на третия ден след Рождество Христово.

Статистиката сочи, че Стефан е сред най-разпространените имена в България. В превод то означава „венец“, затова празнуват Венцислав и Венцислава.

На този ден празнуват всички с имената Стефан и Стефка и производните им: Стефи, Стефко, Стефанка, Стефания, Фани, Теки, Венчо, Венцислав, Венцислава, Стамен, Стан, Стамена, Станчо, Станимира, Станислава, Стане, Цако, Цанко, Цано, Цанчо, Цанка, Стою, Стоян, Стояна, Стоичко.

1679 са имениците в Хасково, съобщават от общината. 908 от тях носят името Стефан, Стефка, Стефания и производни, а 771 са Стоян, Стоянка и производни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button