Хасково

Разследват две трудови злополуки с ранени работници в Хасково

Две трудови злополуки с ранени работници се разследват в Хасково, съобщи директорът на Инспекцията по труда Кирчо Кирев.

Едната е от началото на декември, когато 45-годишен работник получи 60% изгаряния по тялото, припомня Haskovo.info. Злополуката стана в млекопреработвателно предприятие в Хасково. Изгарянията са вследствие на изваряване на продукция. Мъжът се лекува в пловдивската клиника по изгаряния.

Разследването тук не е приключило. Кирев допълни, че не е ясно как точно мъжът се е изгорил, защото е работил сам в помещението, а негови колеги отвън са чули виковете му и са се притекли на помощ.

От трудовата инспекция разследват и злополука от края на ноември, за която Haskovo.info писа. Тогава пострада 61-годишен мъж, който падна от палети в цех за преработка на кожа в бившия четвърти стопански двор. Той беше приет в болницата с фрактура на тазобедрена става. Засега е ясно, че мъжът е бил на граждански договор.

Иначе, през ноември от Инспекцията са извършили 84 проверки, при които са констатирани 365 нарушения, съставени са и 10 акта. Влезлите в сила наказателни постановления са 10 за общо 30 100 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button