Регион

Всички деца на семейството с починалото 15-дневно бебе са в приемни семейства за половин година

Всички деца на семейството с починалото 15-дневно бебе в Харманли вече са настанени в приемни семейства, съобщи главният експерт „Закрила на детето“ в Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Николета Колева.

Те ще останат в приемните семейства за срок от 6 месеца. След това ще се прецени дали в родното им семейство вече има условия за нормалното им отглеждане. Ако условията още не са добри ще се мисли, къде ще продължат да се гледат децата.

Пресконференция

Haskovo.info припомня, че на 2 ноември 15-дневното бебе почина в болницата, където беше доведено в критично състояние. Причината за смъртта е белодробна инфекция. След заседание на координационен съвет на социалните се реши 4-те деца, които семейството отглежда да бъдат отнети.

Това е трети случай на на починало дете в това семейство. Те имат общо 12 деца. Последният случай на смърт преди сегашния е от 2012 г. Тогава семейството е живеело в симеоновградското село Константиново. Починалото дете е било на 5 месеца. Според експертизата то е било болно и недохранено. Тогава социалните са отнели останалите 5 деца на семейството и са ги предали на вуйна им. По-късно те са били вписани в регистъра за осиновяване. Семейството така и не ги е взело обратно. Междувременно са се родили нови 5 деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button