Хасково

Мобилна станция следи чистотата на въздуха в Хасково

Мобилната станция„Мобилна автомобилна станция за контрол качеството на атмосферния въздух“ към Изпълнителна агенция по околна среда ще следи за чистотата на въздуха в Хасково от днес. Тя е разположена на паркинга пред община Хасково, съобщиха за Haskovo.info от администрацията.

Станцията обслужва общо шест области – Хасково, Кърджали, Стара Загора, Ямбол, Сливен и Бургас. През годината тя ще прави ежемесечни замервания на въздуха във връзка с изготвянето на програма за намаляване емисиите на вредни вещества.

Параметрите, които ще бъдат наблюдавани, са температура, влажност, слънцегреене, посока и сила на вятъра, серни и азотни окиси, въглероден оксид, метани, фини прахови частици, сероводород, озон, амоняк.

Анализът на получените резултати ще послужи за определяне на мерките, които трябва да бъдат предприети с цел осигуряване на здравословна жизнена среда в областния град.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button