Съдът отмени заповедта за уволнението на Деляна Панайотова

Хасково

Хасковският административен съд отмени заповедта на кмета Добри Беливанов за дисциплинарното уволнение на главния архитект Деляна Панайотова.

Заповедта беше издадена на 20 юли след становище на дисциплинарен съвет, като са констатирани три нарушения. Панайотова обжалва уволнението си.

Хасковският съд обаче намира, че основен принцип в дисциплинарните производства е те да се образуват по повод на конкретно нарушение. Няма пречка в това производство да се установят допускане и на няколко дисциплинарни нарушения, но всяко от тях, следва да бъде отделно наказано. Когато в акта се описват извършени повече от едно деяния, то следва да не се налага само едно наказание, защото в противен случай няма яснота, кое от извършени простъпки обосновава избраното наказание, се казва в решението на съда.

Друго нарушение според съда е, че Панайотова не е била изслушана. До нея има изпратени две нотариални покани, които обаче са връчени след издаване на заповедта за уволнението.

Така Хасковският административен съд отменя заповедта за уволнението на главния архитект. Решението подлежи на обжалване пред ВАС.

18 коментара

 • Т.е. пак се осраха и едни заплати ще бъдат изплатени…. Ами, нека кажем БРАВО!

 • А не е ли по-правилно да се замислите какво е нивото на работещите в администрацията, след като не са способни да оформят както трябва амбициите на „кмета“ да отмъщава на тези, които му показаха още миналата година колко струва на този пост!

 • Хасковският съд е един от най-корумпираните в страната. Никаква компетентност, никакво разбиране на законите , никаква справедливост. Съдиите са едни случайни хора, случайно завършили право и неслучайно направени съдии.

 • Тези идиоти съдиите от хасковският административен съд , които претендират че са чели големите книги и познават закона , излизат със заключение че няма да осъдят Деляна Панайотова, защото е извършила повече от едно престъпление! Представяте ли си ?! И тази статия прилича на пледоарията на защитата, която може да се обобщи с две думи „Рецидивистите на Свобода “ и решението на съда „Приема се , невинен !“

 • Беливанов, не станаха ли много разходихе по съдебни дела? Защо не се плащат от виновните допуснали да се случи? Ако не можеш да се справиш,какво правиш там?

 • Не знам тънката мисъл на съда каква е, но който и да е простосмъртен, ако не отиде на работа ще бъде уволнен, за герберите обаче законите не важат.

 • Дъртия се излага яко.Най некадърния кмет. 4години са нулеви за Хасково заради него

 • Не може да си намери работа нежеланата жена? Защо се излагат тези млади хора?!Намери си работа моме и не се излагай в града.Не си за браво ..драм,срам три наказания..

 • Хора ,внимавайте кого избирате когато гласувате.Внимавайте!искайте да видите биографията на тези момчета и момичета дошли от Балкана налапали кокала и готови лижат лайната,но да запазят службите на семействата си ,братята и сестрите си от по2000_2500 лева месечна заплата

 • мале ако имам малко повече власт че като ви подкарам всички измекяри дето пишете тука коментари. ще видите един съд един продажен съдия и едни джопки. неграмотни мързеливи свине които само реват за справедливост а всъщност крадете ток, вода, всичко каквото ви падне. долна сган нещастна .

 • Разбира се,че ще крада.Държава,която за мене е мащеха,ще я льжа и крада до дупка. Хайде, елате да ме хванете за оная работа.

 • До Колегията: За твоя информация в Административен съд в Хасково са само жени – съдийки. Аз лично съм доволен от тяхното правораздаване. Кремена, Цветомира, Ива са номер 1!

 • Най-корумпираният съд. Като уволнят някой гербаджия, винаги е несправдливо уволнен.Освен тая имаше и една Жана. И нея я върнаха. А пък преди три години Беливанов като уволняваше по списъци, направени в централата на герб и уволни половината община, тогава никого не върнаха. Тогава всичко беше много законно, според съда в Хюстън сити.

 • Делянка да стяга багажа в едната ръка куфала в другата чергата и у Софията да си харчи парите които тука изсмука

 • Делянка да стяга багажа в едната ръка куфала в другата чергата и у Софията да си харчи парите които тука изсмука

  STAVA ZA OTZAD, OTZAD

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.