Регион

Шофьори сигнализират за зеледени пътища с обърнат камион и коли в канавките в Стамболовско

За верижна катастрофа с обърнат камион с пясък на пътя между стамболовските села Пчелари и Маджари сигнализираха читатели на Haskovo.info.

Хората са шофирали тази сутрин около 7:30 часа по пътя, който според тях е бил заледен. Това е причинило обръщането на камиона и верижна катастрофа с участието на няколко леки автомобила. На място веднага пристигнала жандармерия, а пътят е останал затворен за няколко часа, като след това движението е възстановено. Шофьорите настояват пътят да бъде опесъчен.

Кметът на село Маджари Хамди Исмаил потвърди за инцидента. Той посочи, че пътят от село Силен в посока Маджарово също не е бил опесъчен сутринта и там е имало 4 – 5 коли в канавките. Около 13 часа пътят бил опесъчен.

Кметът на община Стамболово Мухлис Сербест заяви пред Haskovo.info, че е информиран от полицията за катастрофите, като допълни, че при тях няма пострадали. Той е разговарял с ръководството на Областно пътно управление да обърнат внимание на републиканските пътища в общината и в неделната сутрин да не се допуснат подобни инциденти.

От Пътното казаха пред Haskovo.info, че по тяхна информация сутринта температурите в областта са били положителни. При данни за отрицателни температури започвало активно опесъчаване. Възможно е в някои участъци да е излязъл вятър, който да е заледил пътя. От ОПУ призоваха шофьорите да карат внимателно при сегашните зимни условия и да спазват ограниченията на скоростта.

Катастрофа

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1
1
29.12.2018 17:22 17:22

зеледени пътища ????

Маджаровец
Маджаровец
29.12.2018 18:47 18:47

В 7:00ч има подаден сигнал за заледен участък и хвърлени коли,От Силен към Маджарово…те опесечили 13ч.?….добре че имаше кола на Жандармерията и предупреждаваха момчетата всяка кола за зеледения път

Back to top button