Спорт

Хандбалният „Свиленград“ изпраща 2018-а със спечелена Купа на България и 120 деца в школата

2018 г. беше една от най-успешните за хандбален клуб „Свиленград“, заяви пред Haskovo.info треньорът Тефик Парафитов.

За пръв път в историята си женският отбор спечели Купата на България и стана вицешампион в първенството. Това е резултат от работата на целия клуб и може да се каже, че се развиваме в правилната посока, посочи Парафитов.

Хандбал

Хандбалният клуб на Свиленград е един от новините, той е на четири години, а вече има доста добри класирания. Една от големите цели на клуба е да развива детската школа, като до момента тренират 120 деца от различни възрастови групи. Младите състезатели имат редица първи и втори места от държавните първенства през годината.

„Благодарение на кмета инж. Георги Манолов и цялото ръководство с председател Ася Райкова се осигуряват отлични условия за хандбал в град Свиленград. От името на Хандбален клуб „Свиленград“ пожелаваме весели празници на всички. Нека предстоящата година бъде по-здрава и много успешна за целия спорт“, каза още Тефик Парафитов.

Женският хандбален отбор на Свиленград и женският волейболен отбор на „Раковски“ (Димитровград) са единствените тимове в Хасковска област, които се състезават в елита на съответните първенства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button