Любопитно

Лазерната ролетка закова елхата в Димитровград на 27.8 метра

„Дървото на надеждата“ в Димитровград от години е считано за най-голямата жива елха в България.

В началото на декември още няколко града изявиха претенции, че техните елхи са най-големи. По тази причина днес беше извършено официално измерване на височината на димитровградската елха с помощта на пожарникарска стълба. Първоначално на нея беше закачена механична ролетка, която отчете 27.20 метра до върха на елхата. След това височината беше измерена с още по-точната лазерна ролетка, която показа 27.784 метра.

Елха

Измерването беше извършено в присъствието на кмета Иво Димов, неговите заместници Светослав Стойков и Яшо Минков, нотариус, медии и граждани. Имаше и представител на троянска медия, който заяви, че в петък с дрон е измерена височината на тяхната елха – 25.10 метра. Елхите в Троян и Трън бяха претенденти за най-високи. Предварителните данни сочат, че и тази в Трън е далеч по-ниска от димитровградската.

Кметът Иво Димов заяви, че за доброто настроение по Коледа и Нова година не са важни височината и размера на елхата, но е добре те да бъдат уточнени. Той пожела светли празници на всички хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Орлин
Орлин
30.12.2018 17:39 17:39

Да, ама елхата се оказа кедър хахаха поздрави от трънско.

;)
;)
30.12.2018 18:45 18:45
Отговор до  Орлин

Орех е вижте по-отблизо ;)

Back to top button