Регион

Книжовник събира пари за ремонт на църквата

Благотворителен празничен обяд, придружен с търг, събра средства, с които ще се подпомогне възстановяването на църквата „Св. св. Кирил и Методий“, която е с над 100-годишна история и има нужда от ремонт.

Родолюбивата идея дойде от секретаря на местната ловна дружина д-р Стефан Динков, ловците Недялко Далов, Иван Георгиев, Павел Костадинов, читалище „Изгрев 1900“ и кметът Иван Славилов. Деца изработиха сурвачки и картини, пана, които бяха продадени на търга, проведе се конкурс за вина и гозби, малки и големи се забавляваха.

Както Haskovo.info писа, стоманен християнски кръст с височина 8 метра и ширина 4 метра беше издигнат наскоро над село Книжовник. Предстои символът на православието да бъде официално осветен, информира д-р Динков. Пред завършване е параклисът „Света Анна“, намиращ се край къта на ловната дружинка. По него остават някои довършителни работи, и така Книжовник ще има още една духовна обител.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кодакан Тузлудерски
Кодакан Тузлудерски
30.12.2018 17:02 17:02

Да обител ще има ама ––обитатели няма А беше хубаво китно село

Анонимен
Анонимен
30.12.2018 19:23 19:23

Във връзка с това ще кажа. Политик е синоним на педераст, курва, майкоебач . Където и да видите политик му смажете кратуната. Независимо от коя партия е. И когато и да го направите все ще е късно

Дамян Толумов
Дамян Толумов
31.12.2018 16:11 16:11

Ходил съм в това село на лов Навремето беше хубаво и подредено Сега нямам лов нямам пушка и съм гол като пушка

Анонимен
Анонимен
31.12.2018 23:27 23:27

Генчо Кутелов бе ловец, но църна земя го прибра, а и кака ни Злата Дялкова-КУТЕЛОВА, българите един по един… , идват, но от… Наздраве, Васко, Ванчо и всички ви, живи и здраве………..

Back to top button