Хасковска област е изхарчила повече ток на Нова година

Хасково

Домакинствата в Хасковска област са изхарчили повече ток по Нова година, сочат данните на ЕВН.

Потреблението на електроенергия за периода 29 декември – 1 януари е 9636 мегаватчаса. За сравнение през същия период на миналата година потреблението е било 8959 мегаватчаса. Сега товарът е бил най-голям на 31 декември – 154 мегаватчаса.

Haskovo.info припомня, че по Коледа беше изхарчен по-малко ток в сравнение с 2017 г.

От ЕВН съветват клиентите си да не покриват отоплителните уреди с мебели или тежки завеси, за да не спирате топлината, която отдават в помещението. При закупуване на климатик да се съобрази мощността на уреда с големината на помещението, което ще се отоплява. Да се проветряват помещенията редовно с широко отворени врати и прозорци, но за кратко, за да се запази топлината на стените. Намалявайте градусите на отоплението през нощта и когато отсъствате от дома. Избягвайте да ги изключвате напълно, защото така стените на жилището изстиват и впоследствие уредите консумират повече енергия, за да достигнат отново желаната висока температура. Не поставяйте отоплителни тела в близост до хладилник. В режим готовност за работа (stand-by) електроуредите продължават да консумират енергия. По възможност ги изключвайте напълно от щепсела.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.