Заверяваме чуждестранни документи вече в областна администрация в Хасково

Хасково

Документи от чужда държава вече ще се заверяват в областна администрация в Хасково.

Това се прави в изпълнение на Закона за ратифициране на конвенцията за премахване на изискването за легализация на чуждестранни публични актове, съобщават от администрация.

Заявленията за апостил се подават в деловодството на областна администрация. Таксата за услугата е 15 лв. на документ. Още в първия ден са подадени 10 заявления за заверка-апостил. Досега тази услуга се извършваше само във външно министерство.

Приетите промени за децентрализиране на извършването на заверки с апостил на документи, издавани от общинските администрации, облекчават гражданите като им спестяват ползването на посредник за услугата или пътуване до МВнР. С въвеждането на тази услуга се постига подобряване на административното обслужване и намаляване на административната тежест при извършване на заверки на документи с апостил за гражданите.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.