Регион

Злато за 177 000 лв. хванаха на Нова година на Капитан Андреево

Над 2.5 килограма контрабандни златни изделия и накити откриха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ навръх Нова година, при проверка на лек автомобил, съобщават от Агенция „Митници“.

Колата с чуждестранна регистрация е пристигнала на митническия пункт в посока от Турция за България в новогодишната нощ в 23:40 часа, управлявана от немски гражданин. Шофьорът е пътувал сам. Пред митничарите той е заявил, че не внася нищо за деклариране.

По метода за анализ на риска и професионална преценка, митничарите селектират автомобила за извършване на щателна митническа проверка. При проверката са открити, в джобове в дрехите на шофьора и поставени в кутии в различни чанти с лични вещи, над два килограма и половина изделия и накити. Според извършената експертиза от вещо лице, откритите изделия и бижутерски накити са от висока проба злато с общо тегло 2563.10 грама на обща стойност 177 033 лв.

Златото е иззето и подлежи на отнемане в полза на държавата. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button