До дни ВиК ще приеме 4-те нови кладенци в Хасково, довършват останалите

Хасково

До дни ВиК – Хасково се очаква да приеме четирите нови кладенци за питейна вода в областния град, съобщи областният управител Станислав Дечев.

Той припомни, че за справянето с кризата с урана във водата на Хасково трябва да се изградят общо 8 кладенци и два водопровода. Целта е водата да се смеси и стойностите на уран да се нормализират. Сега водата остава забранена за пиене и готвене.

От водопровода на улица „Бачо Киро“ остават да се изградят 90 метра. Тук строителството е спряно заради ниските температури. Наполовина е изграден водопроводът в Северна зона, съобщи за Haskovo.info заместник-кметът Велин Балкански.

Два от кладенците в Източна зона са направени, трябва да им се достави оборудване. Третият там е започнат, но строителството също е спряно заради студа. В Узунджово кладенецът също е направен и трябва да се оборудва, допълниха от общината.

loading...

5 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.