Хасково

Събраха 5890 лв. в кампанията „За повече деца в България“

5890,70 лв. са събрани от Коледната благотворителна кампания на областния управител и фондация „Искам бебе“, съобщи Станислав Дечев.

Средствата са дарени по време на Коледния благотворителен базар и Коледния прием на областния управител в подкрепа на каузата „За повече деца в България“. Сумата вече е преведена по сметка на Фондация.

Пресконференция

Кандидатстващите двойки трябва да отговарят на критерии, определени от фондацията. Кандидатстващата двойка трябва да е от български граждани, притежаващи постоянен и/или настоящ адрес на територията на Хасковска област за последните две години, преди датата на кандидатстване. Кандидатите да не са поставени под запрещение, както и не са в кръвно родство по права линия или по съребрена линия до четвърта степен помежду си. Възрастта на жената да е от 20 до 43 г. ако извършва процедура със собствен генетичен материал и до 45 г. – с донорски генетичен материал. Налице е доказана причина за стерилитет – тубарен фактор, намален брой сперматозоиди и др.у доказани с медицински документи. Двойката е кандидатствала и изчерпала 4 ин витро процедури, финансирани от държавата чрез Център за асистирана репродукция. Двойката не подлежи на финансиране от Центъра за асистирана репродукция.

В края на месеца ще бъдат обявени и сроковете за кандидатстване, а по-късно ще бъде изтеглен и жребият, който ще определи двойката или двойките, които ще бъдат финансирани за ин-витро процедури. Областният управител благодари на всички дарители и изрази увереност, че след успешната кампания през 2018 г., когато бяха подпомогнати две двойки и през тази година ще има отново позитивни резултати. Благодарение на тази кампания в Любимец се родиха близначките Стиляна и Лиляна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button