Регион

Хванатият с 10-те килограма хероин го пренасял, за да осигури пари за лечението на сина си

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд-Хасково, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвинения в контрабанда на 10 килограма хероин с инициали С. Б. 45-годишният мъж е с двойно гражданство – сръбско и турско, съобщават от съда.

Haskovo.info припомня, че мъжът беше задържан на 17 декември, когато на ГКПП „Капитан Андреево“ на влизане от Турция при оглед митничарите открили в резервната гума на колата му пакети, съдържащи общо 10.345 кг. хероин. Обвиняемият не е осъждан до сега. Сам е признал в разпита си, че е знаел за въпросния хероин, който взел от Турция, за да го пренесе през България до Сърбия. Пред съда разказа, че има трима синове, най-малкият от които страда от тежко онкологично заболяване. Пренасял е наркотика, за да осигури средства за лечението му.

Хероин

Апелативните магистратите оставиха С. Б. в ареста. Посочиха, че за престъплението е предвидено наказание от 15 до 20 години затвор и глоба от 200 000 лв. до 300 000 лв., което е едно от законовите основания за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Въпросната висока наказуемост води до реална опасност той да се укрие или да извърши престъпление. Според съда тази презумпция не се оборва от доказателствата по делото. Реалната опасност следва на самостоятелно основание от изключителната тежест на престъплението, както и от факта, че обжалващият нито живее в България, нито има при кого да отседне заедно със семейството си, поради което няма никаква гаранция, че при по-лека мярка за неотклонение подсъдимият ще остане в страната по време на делото срещу него.

Определението на Пловдивския апелативен съд е окончателно.

Хероин

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button