Хасково

Скрита заболеваемост: много болни не са потърсили помощ по празниците

Официалните случаи на остри респираторни заболявания и грип в Хасковска област и страната са ниски през миналата празнична седмица.

От Регионалната здравна инспекция в Хасково съобщават за 15 случая. Отделно има 8 с ентероколит и 27 с варицела.

От здравното министерство съобщават за общо 2 635 случая на остри заразни заболявания в страната срещу 6 113 случая за предходната седмица. От тях 1 945 са случаите на грип и остри респираторни заболявания срещу 4 762 случая за предходната седмица. Общата заболяемост от грип и ОРЗ за страната е 51 на 10 000 души срещу 124,86 на 10 000 души за предходната седмица.

Ниската заразна заболяемост до голяма степен се обяснява с почивните дни, през които най-вероятно не е потърсена медицинска помощ и съответно не са регистрирани всички заболели, посочват от министерството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дамян Толумов
Дамян Толумов
05.01.2019 14:30 14:30

Ами не търсят лекарска помощ Как да търсиш след като за един преглед те ужилват с половин пенсия Лекувай се сам с бабини рецепти и илачи

Back to top button