Любопитно

Светлана Николова с нова литературна награда

Поредна литературна награда получи Светлана Николова от Харманли.

„Поздравления! Вашата творба „Очите на Марта“ е определена от журито за отличие с почетна грамота“, така гласи лаконичното съобщение на Асоциацията за насърчаване на християнското художествено слово „Емпирей“, обявила национален конкурс за християнска художествена творба 2018.

Емпирей означава най-високата част на небето, изпълнена с огън и светлина, където според древните гърци и ранните християнски писатели живеят боговете и светиите.

Разказът „Очите на Марта“ е специален за мен, защото е посветен на баба ми, която ме е отгледала – Мата Льондева. Тя беше забележителен човек – ерудит с чест и достойнство, разказва с вълнение авторката.

Като си направих една равносметка за 2018-а в творчески план, се оказа, че съм участвала в 8 литературни конкурса, национални и международни, от 6 от които имам награди. Най-ценната ми е тази от Националния конкурс „Петко и Пенчо Славейкови“ в Трявна, под патронажа на президента на България, където спечелих трета награда, при неприсъдени първа и втора, казва Светлана Николова.

През 2014 г. тя направи своя дебют в литературата със стихосбирката „Дъждовни магистрали“, припомня Haskovo.info. Миналата година взе втора награда за разказ на Националния конкурс „140 години от Освобождението на България“, трета награда в раздел „Проза“ на IV Национален конкурс „Дървото на живота-Стралджа 2018“, две награди от от Международния литературен конкурс „Небесни меридиани“, Бат Ям, Израел. Светлана Николова се изяви и като сладкодумен разказвач на приказки с приз от І-вия Национален конкурс за авторска приказка „Гора Вълшебница и нейните сестри Музика и Поезия“ в Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.01.2019 15:33 15:33

Тръц.

Анонимен
Анонимен
08.01.2019 18:01 18:01

Праз голем… арманска работа

Back to top button