Регион

Иво Димов с подаръци за първото бебе в Димитровград

Кметът на Димитровград Иво Димов връчи подаръци на първото бебе за 2019 г. в града. Малкият Кристиян се появи 3 януари в АГО на МБАЛ „Света Екатерина“.

Момченцето е първо дете на щастливите родители Яница и Николай от село Крепост. Юнакът е с мерки 3.4 кг. и с дължина 50 см.

Подаръци

Много здраве и щастие пожела на младата двойка и рожбата им градоначалникът, който е именик днес. Той връчи на щастливата майка Яница букет цветя, юбилейна монета и плюшен мечок. От своя страна тя почерпи кмета и изказа голяма благодарност към д-р Нина Четалова и екипа й, който е изродил бебето със секцио.

Подаръци

При срещата си с младата майка, Димов заяви, че 2019 г. ще е мъжка година, тъй като за първи път от четири години насам първото новородено в общината е момченце. Кметът напомни, че всяко новородено получава еднократна финансова помощ от общината в размер на минимална работна заплата. До три месеца след раждането родителите трябва да подадат заявление в общинска администрация. На над 100 000 лв. възлизат раздадените общински помощи за новородено през изминалата година.

Градоначалникът връчи на екипа на родилното отделение торта с пожелание за спорна работа през новата година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button