Спорт

Григор се изправя срещу №23 в света, чака го Надал

Григор ДимитровУченикът от хасковското Спортно училище Григор Димитров ще стартира в първия кръг на мъжкия тенис турнир в  Ротердам срещу 23-тия в света –  Томаш Бердих от Чехия. Състезанието на ATP в холандския град започва в понеделник и разпределя 1 445 000 евро награден фонд.

В изключително силния турнир ще участват част от най-добрите тенисисти в света сред които лидерът в ранглистата Рафаел Надал. Именно него ще срещне най-вероятно Григор във втория кръг, ако сътвори чудо и успее да бие на старта на схемата 23-годишния Бердих. Близо двуметровия чех, който живее в Монте Карло, е бивш №9 в света и има четири титли на сингъл от турнири на ATP, а миналата година спечели турнира на двойки в Ротердам.

Григор Димитров, който през лятото грабна титлите от юношеските издания на  „Уимбълдън“ и  US Open, ще играе в Ротердам с „уайлд кард“ от организаторите.

В случай, че прескочи първия кръг, 17-годишната ни надежда  ще спечели цели 45 точки за световната ранглиста при мъжете, където сега е 487-ми и чек за  11 130 евро, сочи справка в сайта на турнира.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button