Михаел заслужи и наградата „Лъвско сърце – Трифон Иванов“

Спорт

Младият футболист на хасковския клуб „Слънце“ Михаел Ангелов получи наградата „Лъвско сърце – Трифон Иванов“ на церемонията за „Футболист на годината“.

10-годишният Михаел тренира активно при Иво Конгалов, Николай Николов и Златко Николов от 2014 г., въпреки че страда от тежко вродено заболяване – артрогрипоза, характеризирано с ограничено движение на ставите.

Наградата „Лъвско сърце“, учредена на името на легендарния Трифон Иванов от Българската асоциация на спортните журналисти, се присъжда за проявени мъжество и характер, за смелост и доблест, за безкомпромисност и пълно себераздаване в името на България и на любимата игра.

През декември Михаел Ангелов получи приза „Феърплей – за висок спортен дух“ на 27-ата церемония „Спортен Икар“. Момчето е ученик в ОУ „Свети Иван Рилски“ и е пример, че с кураж и непримиримост всичко се постига.

Haskovo.info припомня, че Михаел заслужи и специалната награда на кмета на община Хасково Добри Беливанов „Силна воля“. Тя му беше връчена на церемонията „Спортист на годината“.

Един коментар по “Михаел заслужи и наградата „Лъвско сърце – Трифон Иванов“

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.