Хасково

93 в община Хасково със социален, личен асистент или домашен помощник

Община Хасково продължава предоставянето на социалните услуги „Личен асистент“, „Социален асистент“ и „Домашен помощник“ за периода от 1 януари до 31 август 2019 г., съобщават от кметството.

179 864 лв. са от държавния бюджет. След 31 август се очаква да влезе в сила нов закон за личната помощ и предоставянето на услугите ще става по нов начин.

Средствата са предоставени чрез Агенция за социално подпомагане въз основа на подписано двустранно споразумение между Агенцията и община Хасково. В рамките на осигуреното финансиране се предоставят социални услуги на лицата, на които е извършена социална оценка по правилата на операция „Независим живот“ и към момента ползват услугата.

Община Хасково едновременно с това обявява и нов прием на нуждаещи се, като кандидат-потребителите на социалната услуга ще започнат ползването й след прекратяване на ползване на социалната услуга от потребител към настоящия момент. Документи за кандидатстване ще се приемат в срок от 8 до 18 януари включително в малкия Бизнес център, ул. „Цар Освободител“ 2, етаж 2, стая 3, всеки работен ден от 8:30 до 16 ч.

Към момента 93 души ползват услугата. 37 души имат личен асистент, 37 са със социален асистент, а 20 имат домашен помощник.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button