Любопитно

Наградиха най-четящите деца на Хасково

Най-активните читатели през изминалата година бяха наградени в Детския отдел на Регионална библиотека „Христо Смирненски“.

В първа възрастова група първа е 6-годишната Яница Хърсева, прочела 238 книжки. Следват първокласниците Тереза Хаджийска (148 книжки) и Гавраил Делчев (108 книжки).

Библиотека

Във втора възрастова група първа е Александра Иванова, която е прочела 98 книги за годината. В призовата тройка са още четвъртокласничките Виктория Димитрова (81 книги) и Александра Георгиева (79 книги). Победителката Александра е ученичка в 6 клас на ОУ „Св. Иван Рилски“. Любимата й книга е „Белжар“ на Мег Уолицър. Момичето мечтае да стане писателка.

Библиотека

Децата получиха грамоти, подаръци и безплатен абонамент.

Най-четените заглавия от българските автори през годината са „Мили бате!…Писмата на един дакел“ от Станка Пенчева, „Тялото говори“ от Цвета Белчева и „Невидим“ от Стан (Станислав Койчев). От чуждите автори – „Похитителят на мълнии“ от Рик Риърдън, „Моето семейство и други животни“ от Джералд Даръл и „Дневникът на един Дръндьо“ от Джеф Кини.

Над 2000 са новите читатели в Детския отдел през годината. Посещенията пък са над 22 000.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button