Хасковлия намери 2000 лв. в банкомат и ги предаде на полицията

Хасково

Хасковлията Атанас Георгиев е намерил 2000 лв. в областния град и ги е предал на полицията, съобщиха за Haskovo.info от областната дирекция на МВР.

Парите са открити в събота в банкомат край магазин Кауфланд. Мъжът забелязал, че машината пуска парите, а край нея нямало човек. Съвестният хасковлия занесъл парите в полицейското управление, където ги предал с протокол.

От полицията допълниха, че са се свързали с банката и сега се установява собственикът на парите. Предстои да се разбере дали той ги е теглил или в случая става въпрос за престъпление.

5 коментара

  • Банкомат да пуска 2000 ?
    Отпускат се суми по 400 лв или ако си със по-специална карта 2х400 или 3х400. като за всяка трансакция се вади и поставя картата отново. Да не е хакнат банкомата?

  • Всеки банкомат дава колкото има, но не може наведнъж. Трябват няколко транзакции. Станал е бъг и банкомат се е скапал. Чудя се, ако парите се бяха разпиля ли на улицата, какво щеше да стане?

    • те така стават бъговете, аз по цял ден стоя покрай банкомати, заплата не ми трябва…

  • Максималния лимит за банкоматите в БГ е на една транзакция 2000лв, но по старите модели работят на 400.
    Всички останали ограничения са от настройките на банкомата и лимитите на картите…

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.