Хасково

Камери заснеха хасковлии да крадат колата си, джип обръща на пешеходна пътека

Опит за застрахователна измама е бил предотвратен тези дни в Хасково, съобщиха от общината.

Мъже са сигнализирали за открадната кола. Полицаите се усъмнили и разгледали записите от видеонаблюдението в общината. На тях се виждало как мъжете се качват във въпросната кола, паркират я на уж тайно място и напускат с друг автомобил.

Камери
Жена пресича неправилно до две пешеходни пътеки

От вчера на камерите в Хасково се виждат и няколко фрапиращи случая в трафика в Хасково. На един от записите джип прави обратен завой върху пешеходна пътека с пресичащи хора до автогарата в Хасково. На друг запис пък при наличието на две пшехедни пътеки в съседство жена пресича неправилно по натоварения булевард „Съединение“.

Днес видеонаблюдението в Хасково беше официално открито в центъра за наблюдение в кметството. В областния град са монтирани 84 камери. Те са разположени на 45 възлови места. Отделно, на входовете и изходите на Хасково са монтирани 11 камери, които заснемат и регистрационните номера на колите.

Камерите в Хасково са с резолюция 8 мегапиксела и извършват детайлно заснемане, като се вижда всичко необходимо на полицията. До дни се очаква сигналът от камерите да бъде пуснат към полицията. Записите се пазят в продължение на месец. Оборудването е под наем и общината плаща близо 30 000 лв. годишно.

Очакванията са системата за видеонаблюдение в Хасково да бъде надградена.

6 коментара

 1. Супер! Най-после! Изобщо тоя “ биг брадър“ е необходим за да не мислят някои хора че са недосегаеми. Не казвайте обаче къде са камерите за да не ги избягват

 2. Всичко хубаво,но защо трябва да публикувате къде точно са разположени камерите? …

 3. МИЛИ ДЕЦА, СПОРЕД ЗАКОНА ЗАПИСИТЕ НА ГЛАС ИЛИ ВИДЕО НЯМАТ СИЛА В СЪДА, ТАКА ЧЕ ТЕЗИ КАМЕРИ ИМАТ ЧИСТО ИНФОРМАЦИОНЕН ХАРАКТЕР, АКО НЕ Е ВЕРНО НЕКА НЯКОЙ МЕ ОБОРИ С АРГУМЕНТИ.

  1. СКЪПИ дядо Делчо.
   Видеозаписът подлежи на непосредствено възприемане от съда след приемането на носителя /диск, касета и др./ по делото като веществено доказателство. Специфичният способ за възприемането му е оглед, който регламентиран в чл. 204 от НПК.
   ВИДЕОЗАПИСЪТ САМ ПО СЕБЕ СИ е ДОКАЗАТЕЛСТВО и формира мнение в съебния състав. ;)
   Аре ходи другаде да филосовстваш…

 4. Е щом нямат сила в съда какво правим Ами 80 процента простнотия Пак хвърляме пари за наеми и работна сила

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button