Хасково

Камери заснеха хасковлии да крадат колата си, джип обръща на пешеходна пътека

Опит за застрахователна измама е бил предотвратен тези дни в Хасково, съобщиха от общината.

Мъже са сигнализирали за открадната кола. Полицаите се усъмнили и разгледали записите от видеонаблюдението в общината. На тях се виждало как мъжете се качват във въпросната кола, паркират я на уж тайно място и напускат с друг автомобил.

Камери
Жена пресича неправилно до две пешеходни пътеки

От вчера на камерите в Хасково се виждат и няколко фрапиращи случая в трафика в Хасково. На един от записите джип прави обратен завой върху пешеходна пътека с пресичащи хора до автогарата в Хасково. На друг запис пък при наличието на две пшехедни пътеки в съседство жена пресича неправилно по натоварения булевард „Съединение“.

Днес видеонаблюдението в Хасково беше официално открито в центъра за наблюдение в кметството. В областния град са монтирани 84 камери. Те са разположени на 45 възлови места. Отделно, на входовете и изходите на Хасково са монтирани 11 камери, които заснемат и регистрационните номера на колите.

Камерите в Хасково са с резолюция 8 мегапиксела и извършват детайлно заснемане, като се вижда всичко необходимо на полицията. До дни се очаква сигналът от камерите да бъде пуснат към полицията. Записите се пазят в продължение на месец. Оборудването е под наем и общината плаща близо 30 000 лв. годишно.

Очакванията са системата за видеонаблюдение в Хасково да бъде надградена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.01.2019 12:43 12:43

Супер! Най-после! Изобщо тоя “ биг брадър“ е необходим за да не мислят някои хора че са недосегаеми. Не казвайте обаче къде са камерите за да не ги избягват

Петя
Петя
17.01.2019 13:05 13:05

Всичко хубаво,но защо трябва да публикувате къде точно са разположени камерите? …

ДЕЛЧО ДЪРВОДЕЛЕЦА
ДЕЛЧО ДЪРВОДЕЛЕЦА
17.01.2019 13:33 13:33

МИЛИ ДЕЦА, СПОРЕД ЗАКОНА ЗАПИСИТЕ НА ГЛАС ИЛИ ВИДЕО НЯМАТ СИЛА В СЪДА, ТАКА ЧЕ ТЕЗИ КАМЕРИ ИМАТ ЧИСТО ИНФОРМАЦИОНЕН ХАРАКТЕР, АКО НЕ Е ВЕРНО НЕКА НЯКОЙ МЕ ОБОРИ С АРГУМЕНТИ.

Кърти Куртев
Кърти Куртев
17.01.2019 22:28 22:28

СКЪПИ дядо Делчо.
Видеозаписът подлежи на непосредствено възприемане от съда след приемането на носителя /диск, касета и др./ по делото като веществено доказателство. Специфичният способ за възприемането му е оглед, който регламентиран в чл. 204 от НПК.
ВИДЕОЗАПИСЪТ САМ ПО СЕБЕ СИ е ДОКАЗАТЕЛСТВО и формира мнение в съебния състав. ;)
Аре ходи другаде да филосовстваш…

Fanki
Fanki
17.01.2019 16:35 16:35

Е щом нямат сила в съда какво правим Ами 80 процента простнотия Пак хвърляме пари за наеми и работна сила

bydlo
bydlo
17.01.2019 20:28 20:28

Тоя не си е крал колата – това е най-нов тип ауто кей !

Back to top button